Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pamatuji se na ten zmatek před pěti léty. A Vy, pane autore, jaký máte vztah ke státnímu rozpočtu a jeho nákladům a také k finančním a lidským zdrojům MV.

Každý, i málo vzdělaný člověk ví, co to je statistická pravděpodobnost. Tak například tzv. Peoplemetry monitorují sledovanost jednotlivých pořadů našich televizí. Jednou jsem u jednoho takového byl a viděl ty dotazy, které stroj, při každém přepnutí programu a při každém příchodu či odchodu osob dává.

"Peoplemetr má doma určitý vzorek náhodně vybraných domácností, které reprezentují chování celé televizní populace na území daného státu. V Česku má tento přístroj doma přes 4 tisíce lidí, což představuje přes 1800 domácností. [3]"

https://cs.wikipedia.org/wiki/Peoplemetr#Jak_se_prov.C3.A1d.C3.AD_v.C3.BDzkum

Takže, vzorek 8.500 podpisů z možných +50.000 je více než dostatečný a daleko přesahující požadovanou chybovost. A tehdy, v roce 2012 platilo jediné. Kdo měl solidní základ podpisové struktury, prošel bez ztráty kytičky. Ale ti, kde se "plácali" těsně nad hranou 50.000 podpisů, dopadli blbě a právem.

3 0
možnosti
Foto

Ten strop by mohl být o něco být měkčí: Pokud ověřený součet podpisů nedává ani po zaokrouhlení stanovený počet, tak se kandidát nemůže dále prezidentské volby účastnit. Fakt je totiž ten, že 2000 zfixlovaných podpisů znehodnotí těch zbývajících 48 000.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1502x
Advokátní koncipient, momentálně připravující se na advokátní zkoušky. Nejoblíbenějším oborem ústavní právo, kterému se na katedře ústavního práva Univerzity Karlovy nadále věnuje jako doktorand. Autor publikace věnující se přímé volbě prezidenta.

Seznam rubrik