Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J70a75r44a 57R42a37n17k

23. 1. 2018 8:15

SmutneRv

Czech presidential challenger Drahos ahead of incumbent Zeman in poll

https://www.reuters.com/...czech...president.../czech-presidential-challenger-drahos-ah...

Zeman to face scientist Drahoš in Czech presidential run-off – POLITICO

https://www.politico.eu/.../zeman-to-face-scientist-drahos-in-czech-presidential-run-of..

0 0
možnosti
Foto

R^ Dal jsem karmu již včera a napsal, že je článek dobrou osvětou. Měl jsem tím na mysli, že mnozí to, co jste uvedl, ani neví. Článek pak ,,zmizel". Asi jste jej stáhl, a poté znovu zveřejnil, ač v poněkud spíše struč. podobě. Ale to je Vaše právoR^

1 0
možnosti
Foto

Díky, vím o tom. S článkem jsem měl nějaký problém a tak jsem jej dnes musel uveřejnit znovu. PŠ

1 0
možnosti

Kolik bylo televizních debat při první volbě prezidenta v roce 2013, v níž se utkal M. Zeman s K. Schwarzenbergem? Pokud mě paměť neklame, byla jen jedna na ČT. Duel trval devadesát minut a oba ho absolvovali vestoje.

Letos budou společné debaty dvě, na Primě a ČT, tak o co jde?

5 0
možnosti
Foto

Jednak to asi s Vaší pamětí není nejlepší.a dále, článek je především o pravomocích prezidenta. Prezident je prostě nedílnou součástí moci výkonné v rozsahu svých povinností i práv. M.j. je z titulu své fce členen bezp. rady státu. Dále má k dispozici denní monitoring VŠECH důležitých událostí ve světě i doma. Jeho posouzení mu dává nejen přehled, ale i podklady k jeho nejen úvahám, ale i jednání a konání v jeho fci. Dodnes to mnozí neví, jiným to asi ani hlava nebere;-);-)

2 2
možnosti

Problém je v tom,že pan D. je politický začátečník a tak jeho kroky bude řídit patrně někdo jiný než v případě pana Z. Jinak první vystoupení pana Z, na Nově oslabilo mojí skepsi k němu,bo to bylo veli korektní a i obsahově bohaté.

4 4
možnosti

A co nového pan prezident řekl? S jakou neotřelou myšlenkou přispěl do veřejné diskuze? Vždyť i ten jediný bonmot, kterého se dopustil (stupňování slova nepřítel) omílá dokola už asi 25 let. Jen tento týden ho zopakoval dvakrát, poprvé na Barrandově, podruhé na Nově.

6 0
možnosti
Foto

Pro zpřesnění: a) Finance na zahraniční cesty prezidenta schvaluje v každém konkrétním případě vláda.

b) Prezident navrhuje ústavní soudce, Senát schvaluje.

1 0
možnosti
Foto

Ad a) Prezident soudce US je jmenuje. Že dává Senát souhlas je pravda. To ale nic nemění na tom, že soudcem US se nestane nikdo, koho by nechtěl prezident. Ad b) Samozřejmě máte pravdu, ovšem v minulosti jsme si mnohokrát ověřili, že to není překážka a že prezident, bez ohledu na konkrétní osobu, si cesty tímto způsobem diktovat nenechá.

2 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1502x
Advokátní koncipient, momentálně připravující se na advokátní zkoušky. Nejoblíbenějším oborem ústavní právo, kterému se na katedře ústavního práva Univerzity Karlovy nadále věnuje jako doktorand. Autor publikace věnující se přímé volbě prezidenta.

Seznam rubrik