Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Jsou tu zajímavé argumenty. Požadavek na transparentnost určitě dává smysl i pro kandidáty, kteří si svoji kandidaturu hradí sami viz. M.H. Má se tak eliminovat možnost vyhýbání daňové povinnosti u subjektů, které by chtěly skrz kampaň prát svoje příjmy. Na druhou stranu každá právnická osoba v ČR má svůj účet a je hodně nelogické ho po dobu plnění volební zakázky někomu zakázat používat. Proč kontrolující úřad nemá po dobu plnění zakázky rozšířenou pravomoc kontrolovat kromě volebních účtů kandidátů také běžné účty agentur, které mají přímý vztah se zadavatelem? Místo toho se řeší skutková podstata porušení zákona a úřad místo kontroly vydává stanovisko, že byl porušen zákon, protože nemá pravomoc kontrolovat běžný účet třetí osoby. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě?

Dá se také debatovat, jestli byl také porušen zákon o veřejných zakázkách. Z jakých peněz se po volbách proplácí 100Kč za voličský hlas? Ze soukromých, nebo veřejných?

0 0
možnosti
OS

Transparentní účet má sloužit k přehlednosti jaké a od koho kandidát prostředky dostává. Horáček si celou kampaň platí sám. Mě by spíše zajímal způsob nevedení kampaně Zemanem, který na transparentním účtu má méně než milion a republika je oblepena bilboardy a plakáty "Zeman Znovu" , koho peníze platí tuto kampaň nekampaň a jak je možné, že se o to nezajímá patřičný úřad.

4 1
možnosti
BM

Vlastní aktivita příznivců Zemana. Zeman s tím nemá nic společného.

1 0
možnosti
BM

Je možné že "Máme na víc" zase ty prachy přeposílá na Horáčkův soukromý účet. A vše podle zákona?

0 0
možnosti
TR

Co je to za milého chlapce? Za předčasně moudrého člověka?

1 1
možnosti
SJK

A navíc pan HOráček je zakládajícím členem toho spolku a členem výboru. Inu transparentnost jak vyšitá:-/

5 0
možnosti
Foto

Zřejmě jste npochopil, že ten transparentní účet je kvůli kontrole příjmů, tedy aby bylo vidět, který lobista tu kampaň platí a aby se eliminovali ty anonymní dary pod hlavičkou bílých koní, Horáček si kampaň platí sám a z účtu je to vidět. To, u koho si pak objedná bilboardy nebo jinou formu PR, je zcela bezpředmětné.

5 1
možnosti
Foto

*eliminovaly dary..... :-/

0 0
možnosti
MB

Co od něj čekáte? M.H. již v písni Srdce jako kníže Rohan říká: "Svět nepatřil nikomu kdo nebyl hráč."

0 0
možnosti
Foto

Podle všeho je zákon dodržen. Názor ÚDHPSH není relevantní a u soudu by neprošel.

2 1
možnosti
Foto

Jsem rád za věcné argumenty ;)

1 0
možnosti
MV

Tímto způsobem fungují i různé charity, které se chlubí, že používají transparentní účet. Například projekt "obědy pro děti," na svých stránkách sděluje, že "Každý dárce tak má možnost zkontrolovat jasnou a transparentní evidenci pohybů, darů a plateb na našem účtu." Obrázek transparentnosti převodů z účtu si může udělat každý sám na následujícím odkaze.

http://www.obedyprodeti.cz/transparentni-ucet

1 0
možnosti
TT

Chechecheche. ;-D;-D;-D WOMEN FOR WOMEN!

0 0
možnosti
JR

J18a64r14a 80R72a32n41k

4. 1. 2018 20:17

A co pan Zeman8-o??

0 0
možnosti
Foto

Jistě v některém z následujících blogů ;)

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1502x
Advokátní koncipient, momentálně připravující se na advokátní zkoušky. Nejoblíbenějším oborem ústavní právo, kterému se na katedře ústavního práva Univerzity Karlovy nadále věnuje jako doktorand. Autor publikace věnující se přímé volbě prezidenta.

Seznam rubrik