Diskuse

Volba prezidenta - Díl 2 - 50 000 podpisů ve srovnání se zahraničím.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane, abyste měl úplnější přehled o problematice 50 000 limitu podpisů na možnost účasti ve volbách o českého presidenta - doporučuji Vám vřele podívat se na odpověď, kterou jsem dostal od Ústavního soudu - cca před měsícem.

I s mým komentářem této diskriminace nemajetných občanů Česka - kteří se chtějí angažovat.

Buďte zdráv

R.Štědroň

předseda

Strana státu přímé demokracie - Strana práce

vše na : http://www.stranaprace.cz

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Štědroni, rád se nechám poučit (jakkoliv je pravdou, že jsem několikrát přečetl veškerá rozhodnutí ÚS a NSS týkající se prezidentské volby). Každopádně, nikde nevidím odkaz na onu odpověď Ústavního soudu, ani Váš komentář.

Obecně, pokud jde o problém majetnosti/nemajetnosti, tak námitce rozumím. Fakticky se ovšem ukázalo, že pokud je kandidát dostatečně silný (a teď nemyslím finančně), dokáže provést sběr podpisů v podstatě bez nákladů pomocí dobrovolníků. To je také ve zkratce stanovisko ÚS uváděné v jeho rozhodnutích.

Pokud by námitka zněla tak, že otázka dobrovolníků je otázkou věku kandidáta (tj. že mladší kandidát snáze sežene často aktivistické mladé podporovatele), ani toto neobstojí. U Roithové tvořili voliči nad 50 let věku 54 % jejích voličů, u Fischera 51,5 % a u Zemana opět 54 %. Všichni tito kandidáti přitom sehnali podporu prostřednictvím svých dobrovolníků (tj. nikoliv pomocí placených agentur jako se o to pokoušel např. Okamura) zcela bez problému.

0 0
možnosti

Dobrá práce. Není nad reálná a ověřená data. R^R^

1 0
možnosti

J44a77n 56U64l50r14i98c31h

1. 8. 2017 16:19

Děkuji za vas blog. Po dlouhé době blog plný informaci, a ne spekulaci. R^

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, vážím si toho!

0 0
možnosti