Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane, abyste měl úplnější přehled o problematice 50 000 limitu podpisů na možnost účasti ve volbách o českého presidenta - doporučuji Vám vřele podívat se na odpověď, kterou jsem dostal od Ústavního soudu - cca před měsícem.

I s mým komentářem této diskriminace nemajetných občanů Česka - kteří se chtějí angažovat.

Buďte zdráv

R.Štědroň

předseda

Strana státu přímé demokracie - Strana práce

vše na : http://www.stranaprace.cz

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Štědroni, rád se nechám poučit (jakkoliv je pravdou, že jsem několikrát přečetl veškerá rozhodnutí ÚS a NSS týkající se prezidentské volby). Každopádně, nikde nevidím odkaz na onu odpověď Ústavního soudu, ani Váš komentář.

Obecně, pokud jde o problém majetnosti/nemajetnosti, tak námitce rozumím. Fakticky se ovšem ukázalo, že pokud je kandidát dostatečně silný (a teď nemyslím finančně), dokáže provést sběr podpisů v podstatě bez nákladů pomocí dobrovolníků. To je také ve zkratce stanovisko ÚS uváděné v jeho rozhodnutích.

Pokud by námitka zněla tak, že otázka dobrovolníků je otázkou věku kandidáta (tj. že mladší kandidát snáze sežene často aktivistické mladé podporovatele), ani toto neobstojí. U Roithové tvořili voliči nad 50 let věku 54 % jejích voličů, u Fischera 51,5 % a u Zemana opět 54 %. Všichni tito kandidáti přitom sehnali podporu prostřednictvím svých dobrovolníků (tj. nikoliv pomocí placených agentur jako se o to pokoušel např. Okamura) zcela bez problému.

0 0
možnosti
MS

Dobrá práce. Není nad reálná a ověřená data. R^R^

1 0
možnosti
JU

J87a87n 53U52l75r55i35c88h

1. 8. 2017 16:19

Děkuji za vas blog. Po dlouhé době blog plný informaci, a ne spekulaci. R^

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, vážím si toho!

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1502x
Advokátní koncipient, momentálně připravující se na advokátní zkoušky. Nejoblíbenějším oborem ústavní právo, kterému se na katedře ústavního práva Univerzity Karlovy nadále věnuje jako doktorand. Autor publikace věnující se přímé volbě prezidenta.

Seznam rubrik